Folyamatban lévő önkormányzati pályázatok

TÁJÉKOZTATÓ

Ezúton tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy megjelent a
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2017 kiírása!

Az aktuális pályázati kiírások Balatonudvari Község Önkormányzatának hivatali kirendeltségén (Balatonudvari, Ady Endre u. 16.) kifüggesztésre kerültek, valamint a www.balatonudvari.hu honlapról letölthetők.

Pályázati tájékoztató letöltése
Pályázati kiírás “A” letöltése
Pályázati kiírás “B” letöltése


A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet
adóügyi ügyintéző
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony.
Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő.
A munkavégzés helye: Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatonudvari Kirendeltsége, 8242 Balatonudvari, Ady E. u. 16.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatonudvari Kirendeltségének teljes körű
adóigazgatási feladatainak ellátása.

Pályázati kiírás letöltése


 

A BALATONUDVARI 720/6 HRSZ-Ú INGATLANON FELLELHETŐ 137 m2 NAGYSÁGÚ FÖLDTERÜLET VONATKOZÁSÁBAN FÖLDHASZNÁLATI JOG ALAPÍTÁSÁRA
STRANDI VENDÉGLÁTÓ EGYSÉG ÉPÍTÉSE ÉS ÜZEMELTETÉSE TÁRGYÁBAN

Balatonudvari Község Önkormányzata kizárólagos tulajdonában áll a Balatonudvari belterület 720/6. hrsz-ú, „Kivett strandfürdő és kikötői parti terület” megnevezésű, 5233 m² alapterületű ingatlan (a továbbiakban Fövenyesi strand).

Jelen pályázat célja a Fövenyesi strand területén található, 137 m2 alapterületű földrészlet kapcsán földhasználati jog alapítása.

Pályázati kiírás letöltése


 

A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

pénzügyi ügyintéző

munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony.
Foglalkoztatás jellege: napi 8 órás munkaidő
A munkavégzés helye: Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Aszófői Kirendeltsége, 8241 Aszófő, Árpád u. 2.

Pályázati kiírás letöltése


 

Balatonudvari község Önkormányzata a 2014-es évben két sikeres pályázat lebonyolítását kezdte meg:

I. Balatonudvari- Fövenyes strand fejlesztés:
A Bakony és Balaton KKKE (Berhida) megkeresésére Balatonfűzfő Város Önkormányzata, valamint Balatonudvari Község Önkormányzata 2013. évben közös pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, mint a Darányi Ignác Terv DIT (ÚMVP) Irányító Hatóságához, hogy a 11/2013. (III.5.) VM rendelet alapján LEADER térségek közötti együttműködés jogcímén pályázhasson a strandok esélyegyenlőségi és családbarát fejlesztése érdekében. A hármas együttműködés eredményeképpen az érintettek sikeresen pályázatot nyertek, melyről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2014. április 8-án tájékoztatta a nyerteseket.
A pályázat keretében Balatonudvari 21.232.478 Ft nettó pénzügyi támogatást nyert.
A támogatás az alábbi célra kerül felhasználásra: a település fövenyesi részén lévő strand innovatív vízpartfejlesztése, mely egy családbarát és akadálymentesített strand kialakítását határozza meg. A pályázat keretében kiépül a strandon egy térkő burkolattal ellátott sétány rendszer, egy akadálymentesített kültéri zuhanyzó és egy mozgássérült vízi bejáró. Felújításra kerül az önkormányzati wc-vizesblokk épülete, mely bővítésre kerül egy családbarát és akadálymentesített wc-zuhanyzó és öltöző helyiséggel. A fejlesztés lehetőséget adott a parkoló területén 3-3 db családi és mozgássérült parkoló hely kialakítására is.
A szükséges előkészítő munkálatokat az önkormányzat haladéktalanul megkezdte, számos építéshatósági engedélyezés, parkoló és épület engedélyeztetés történt meg viszonylag rövid idő alatt.
Mivel a fejlesztés a nemzeti közbeszerzési értékhatárt elérő, így a szükséges eljárások lefolytatása után a nyertes kivitelező cég kiválasztása is megtörtént az RD-MASTER Kft (8220 Balatonalmádi, Építő u. 8.) személyében. A fejlesztés lebonyolítását az önkormányzat által megbízott közbeszerzési lebonyolító és műszaki ellenőr felügyeli, a munkálatok ténylegesen az ősz folyamán kezdődhetnek meg. A munkaterület átadása 2014. szeptember 1-jén megtörtént.
Legfrissebb tájékoztatás alapján a pályázat 2014. december 31-i elszámolását 2015. május 31-ig tolták el, ennek következtében a kivitelezői szerződés módosításáról dönt a testület. A fejlesztés megvalósítási határideje 2014. november 30-ról 2015. március 31-ére módosul.
Bízunk benne, hogy a jövő nyári szezonban a fövenyesi strandra látogató vendégek már egy megújult, átalakult és a mozgássérültek számára is örömmel használatba vehető strand fogja várni minden kedves vendégünk megelégedésére.
A munkálatok végzése alatt minden kedves vendégünk és lakosunk megértését és türelmét kérjük.

II. Balatonudvari strand mozgássérült vízi bejáró létesítése:
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2014. március 31-én tájékoztatta önkormányzatunkat, hogy a szintén LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatások jogcímére 2013. évben benyújtott támogatási kérelem az innovatív akadálymentes vízibejáró című projektre sikeres támogatást nyert nettó 5.000.000 Ft értékben.
A pályázat keretében a Balatonudvari strandon egy mozgássérültek számára használható vízibejáró kerül lehelyezésre. A berendezés egy új szabadalom, melynek ügyintézése igen hosszan elnyúlt, így az idén nyáron már nem került a berendezés strandi használatra. A folyamat eredményeképpen 2015. június 1. napjára a vízibejáró a balatonudvari strandon üzembe helyezésre kerül.
Bízunk benne, hogy a települési két strandot érintő akadálymentesített vízibejáró a hozzánk látogató mozgássérültek megelégedésére és nagy örömére fog szolgálni, és ily módon is tovább viszi településünk és strandjaink jó hírnevét.