FENNTARTHATÓSÁGI FÓRUM

04
márc
2019
Kategória: Tájékoztatás

MEGHÍVÓ

FENNTARTHATÓSÁGI FÓRUM I.

2019. március 5. kedd 16.00 óra

Balatonudvari kultúrház

A Fórum az EFOP-1.5.2-16-2017-00001

Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben Tihany térségében című projekt keretében valósul meg.

TÉMÁI: energiatudatosság és energiatakarékosság, fenntartható település, épületenergetika, megújuló energiaforrások, fenntartható közlekedés, helyi gazdaságfejlesztés, hulladékmentes háztartások

 

  1. Költségkímélő, energiahatékonysági praktikák

Hazai kutatások szerint a háztartások közel 20%-ában az energiaszámlák felemésztik a jövedelem nagyjából egyharmadát. A képet tovább árnyalja a KSH jelentése, amely szerint a létminimum környékén élők fogyasztásában folyamatosan nő a háztartási energiára fordított kiadások részaránya.

Oktatási programunk az alacsony jövedelemmel rendelkező háztartásoknak is segítséget kíván nyújtani energiaszámláik csökkentésében néhány egyszerű, az energia megtakarítást szolgáló praktika/ismeret elsajátításával.

 

  1. Pénzügyi kalauz otthoni energiahatékonysági beruházások megvalósításához

A „Költségkímélő, energiahatékonysági praktikák” c. programunkban az egyszerű spórolási ötleteken túl szükséges a kevésbé költséges és drágább beruházások bemutatása is. Ahhoz, hogy egy kis jövedelmű háztartás akár egy kisebb beruházást megvalósítson, a döntés meghozatalához szükséges annak elsajátítása, hogy egy adott háztartás ki tudja kalkulálni a várható energia költségek csökkenését, ezáltal a beruházás várható megtérülését is, illetve fel tudja mérni, hogy a háztartás költségvetéséhez mérten milyen mértékű fejlesztésekkel érdemes tervezni.

 

A Fórumra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Skip to content