Tájékoztatás

16
márc
2016
Kategória: Tájékoztatás

Strandi fejlesztések és új járda a szezonkezdésre

Megújulnak és komfortosabbak lesznek strandjaink a június 18-i szezonkezdésre.

Jelenleg mederterület karbantartás és tisztítási munkák zajlanak a balatonudvari strandon, melynek célja, hogy megszűntesse a lágy iszap és hínár által okozott kellemetlenségeket. A munkálatok a teljes partszakaszt érintik és a parttól befelé körülbelül 150 méter távolságig terjednek. A strand parti területe, a jelenlegi tartósan magas vízálláshoz képest alacsony, ezért a kitermelt iszappal emeljük meg a szintjét, ezáltal szeretnénk kiküszöbölni az esőzések miatt keletkező pangó vizek, tócsák kialakulását.

A kivitelezési munkálatokhoz az önkormányzat engedéllyel rendelkezik, melyet a BÉTA-Q Kft. végez és a területet végleges tereprendezésével együtt április 15-ig ad át. T-Garden Vállalkozás öntözőrendszert telepít, majd az önkormányzat füvesíti a területet. A szakszerű munkavégzést felelős műszaki vezető felügyeli. A pénzügyi forrást az önkormányzat saját költségvetéséből biztosítja.

Ezen fejlesztések megvalósulása után egy szép, rendezett strandunk lesz, melyre nehéz gépjárművek nem hajthatnak, ezért volt szükséges a veszélyes fák korona könnyítésére. Az önkormányzat nem szeretné, ha a fák lehulló ágai balesetet okoznának.

Strandi szezon kezdetéig tervezzük a jelenlegi öltöző épületében további vizesblokk kialakítását és a stand területén nádtetejű napernyők telepítését.

A fövenyesi strandon gyermek pancsoló került kialakításra, reményeink szerint a gyermekes családok örömére.

Mindezekkel a fejlesztésekkel szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a nálunk nyaraló vendégek még kényelmesebben és komfortosabban érezzék magukat.

Magyarország 2015.évi központi költségvetéséről szóló 2014.C.törvény 3. II.4. melléklete – Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása pályázati lehetőséget kihasználva, 11.120.114 Ft támogatásnak köszönhetően megújul a Kerkápoly utca járdaburkolata. Az önkormányzat 10% önrész vállalásával járul hozzá a fejlesztéshez. Fontosnak tartjuk, hogy a strandra vezető utca rendezett és esztétikus legyen. Természetesen, ha pályázati forrásokhoz jutunk, akkor további járda és út felújítások is várhatóak lesznek. A kivitelezést a Flanna Kft. április 30-ig végzi el.

Tisztelettel:

Rolkó Gábor

alpolgármester