Tájékoztató az új ravatalozó épületének tervezéséről

26
máj
2016
Kategória: Tájékoztatás

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Balatonudvari Önkormányzat Képviselő-testületének megbízásából, 2016. június 02-04. között a Budapesti Építész Egylet (Mesteriskola) tervezői, ötletterveket készítenek az új ravatalozó épületére vonatkozóan.

 

Öt darab ötletterv készül, amelyekből a szakmai zsűri (kiegészülve a képviselő-testület delegált tagjaival) által kiválasztott első három helyezet, kiállításra kerül a kultúrház épületében.

A kiállított ötlettervek 2016. június 10. napjáig, az Udvari Galéria nyitvatartási idejében lesznek megtekinthetőek.

Tudjuk, hogy a ravatalozó épületének helyzete az Önök szívügye is, ezért kérjük, hogy segítsenek a településünkhöz legmegfelelőbb épület kiválasztásában, hogy így, az Önök által legtöbb szavazatott kapott ötlettervet építtethessük majd meg.

A Mesteriskola tagjai minimum 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező tervezők, akik az öt darab ötletterv elkészítéséért díjazást nem kérnek, cserébe az ellátásuktól, az itt tartózkodásuk ideje alatt az Önkormányzat gondoskodik, de szívesen fogadunk felajánlásokat például sütemények formájában.

A szakmai bíráló bizottság tagjai között műemlékvédelemmel foglalkozó szakember is helyet foglal majd, hogy a műemléki környezet tiszteletben tartása mellett készüljenek el a tervek.

Balatonudvari 2016. május 23.

Tisztelettel:  Békefi Edina
                           képviselő