Strandjaink

Balatonudvari községben két önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben lévő strand található.

Balatonudvari településrészen a fizetős Balatonudvari Strand megközelíthető a Kerkápoly utca végéről, elhagyva a települési Kultúrházat át kell haladni a vasúti átjárón. Ingyenes parkolás a strand melletti parkolóban és a Kultúrházzal szemközti parkolóban biztosított.

A Balatonudvari Strand nyitva tartása 2014. évben: június 12-től augusztus 30-ig, reggel 8.00 órától este 18.00 óráig tart. Pénztári órák: 8.00 – 18.00 óráig.

A fövenyesi településrészen található a fizetős Fövenyesi Srand, mely a Strand utca végén található, megközelítéséhez szintén át kell hajtani a vasúti átjárón. Ingyenes parkolás biztosított a strand melletti parkolóban.

A Fövenyesi Strand nyitva tartása 2014. évben: június 26-tól augusztus 30-ig, reggel 8.00 órától este 18.00 óráig tart nyitva.Pénztári órák: 8.00 – 18.00 óráig.

Strandjaink közkedveltek az itt élők, itt nyaralók és a vonzáskörzet turistái számára egyaránt. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a strandok területének gondozására, folyamatos tisztántartására, a virágosításra és nem utolsó sorban a biztonságos fürdőzés feltételeinek a megtartására.

A Balatonudvari Strandon a pihenéshez, strandoláshoz, WC és hideg vizes zuhanyzó helyiségek, kültéri zuhanyzó, öltözőhelyiségek, kerékpártároló, valamint vendéglátó- és kereskedelmi egységek kínálata áll a vendégek rendelkezésére.

A szabadidő tartalmas eltöltéséhez minősített gyermek játszótér, gyermek animációs helyiség, strandröplabda pálya, focipálya, vízisporteszköz kölcsönző kínálatából választhatnak.

A gyermekek örömére sekély vízű parti föveny került megvalósításra, ahol a kisgyermekek szülői felügyelet mellett pancsolhatnak egész nap.

A Fövenysi Strandon minősített gyermek játszótér, WC és hidegvizes zuhanyzó helyiségek, strand röplabda pálya, lábtenisz pálya, valamint vendéglátó egységek kínálata áll a vendégek rendelkezésére.

Díjtalan szolgáltatásaink:

A Balatonudvari Strandon: elsősegélynyújtás, vízi mentőszolgálat, öltözők, WC-használat, kültéri zuhanyzó, valamint ingyenes parkolási lehetőség és kerékpártároló. Ingyenes strandröplabda pálya és futballpálya.

A Fövenyesi Strandon: elsősegélynyújtás, vízi mentőszolgálat, WC- és öltöző használat, valamint ingyenes parkolási lehetőség, ingyenes strandröplabda és lábtenisz pálya.

A strandok rendjéről szóló 2013. június 01.napjától hatályos 10./2013.(V.13.) önkormányzati rendelet, melynek mellékletét képezik a két strandra vonatkozó FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS-ok.

Az önkormányzat a strandok nyitvatartási idejében gondoskodik.a jogszabályok előírásainak megfelelő üzemeltetésről, a működési feltételek biztosításáról és egyéb strandi szolgáltatások nyújtásáról.

Mindkét strandon biztosított:

– a fürdőzők átöltözésének, zuhanyozásának, WC-használatának a lehetősége,

– a fürdőterület megjelölése, a veszélytelen fürdőzésre alkalmas vízterületek bójákkal és megfelelő táblákkal történő kijelölése, a mélyvíz jelzése, a vízbelépéshez megfelelő számú, biztonságos és kapaszkodóval ellátott lépcső kihelyezése,

– a nyitvatartási idő alatt az elsősegélynyújtás és a vízimentés személyi és tárgyi feltételei mindkét strandon 1-1 fő szakképzett vízimentő foglalkoztatásával biztosítottak,

– gondoskodunk a strandok területének, valamint a strandi WC-zuhanyzó, öltöző épületeknek a folyamatos tisztán tartásáról,

– folyamatosan tájékoztatjuk a fürdőzőket a viharjelzésről és a vihar veszélyről, a viharjelzést a meteorológiai szolgálat látja el fényjelzéssel,

– a strandokat a megfelelő információs táblákkal ellátva tájékoztatjuk a vendégeket a strandok használatának rendjéről és a strandi szolgáltatásokról,

– mindkét strandon vendéglátó- és kereskedelmi egységek kínálata teszi még vonzóbbá az itt eltöltött pihenőidőt,

A nyári szezon alatt számos gyermek és felnőtt sport- és kulturális rendezvény színesíti meg a pihenés napjait, kísérjék figyelemmel az „Udvari Forgatag” eseményeit a települési honlapunkon is.

Bízunk benne, hogy strandjaink egyre népszerűbbek lesznek minden korosztály számára.

Nagy szeretettel várjuk a hozzánk látogatókat.

Balatonudvari Község Önkormányzata nevében kellemes pihenést kívánunk.

Megszakítás