Tájékoztatás

16
márc
2020
Kategória: Tájékoztatás

POLGÁRMESTERI FELHÍVÁS

 

Balatonudvari Község polgármestereként a Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében a következő intézkedéseket rendelem el Balatonudvari településen:

 

  1. A Balatonudvari hivatali kirendeltség március 16. napjától a személyes ügyfélszolgálatot SZÜNETELTETI!

Ügyeiket az alábbi módon és formában intézhetik:

Telefonon: +36 87 449-266

E-mailben:jegyzo@balatonudvari.hu ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS FORMÁJÁBAN!

A korábbi ügyintézésből ismert elérhetőségek egyelőre még használhatóak, de ennek tényét az ügyintézői állomány alakulása természetesen folyamatosan befolyásolja.

A lehetőségeink szerint mindent megteszünk a gördülékeny ügyintézés érdekében, de kérjük mindenki megértését, türelmét!

 

  1. A Tihanyi Óvodával kapcsolatos tájékoztatás Tihany Önkormányzattól: március 17-től jelen egészségügyi helyzetre való tekintettel felelős fenntartói, intézményvezetői közös döntés alapján határozatlan időre az VISSZHANG ÓVODA BEZÁRÁSRA KERÜLT!

A buszos szállítás is szünetel.  Különösen indokolt esetben az intézmény gyermekfelügyeletet kis létszámban biztosít (maximum 10 gyermekig) azon a tihanyi gyermekek részére, akiknek a szülei semmilyen módon nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését (egészségügyi, közrendvédelmi, katasztrófavédelmi dolgozók gyermekei). Március 17-től elrendelt ügyeleti rendszer újabb intézkedésig működik. Kérjük,, hogy azok a szülők, akik igényelni szeretnék az óvodai ellátást a gyermekük részére még a mai nap folyamán 2020.03.16-án jelezzék ezt az óvodavezető felé (+3630585 4228)

 A jelenlegi helyzetben bármi változás történik, a szülőket értesítik!

  1. Védőnői szolgálat: További intézkedésig a tanácsadások szünetelnek. További információ: +36 30 561 55 03.
  2. Háziorvosi rendelés: jelenleg a szokásos rendelési időben a rendelések megtartásra kerülnek. A háziorvos felhívja a lakosság figyelmét, hogy gyógyszereiket lehetőség szerint időben igényeljék, de kerüljék a felesleges felhalmozást. Ismerős és rokon is kiválthatja átmenetileg bárki e-receptjét, ehhez az érintett taj száma és a kiváltó személyi igazolványa szükséges. Kérdéseikkel keressék a háziorvost. Lehetőség szerint a 60 év felettiek ne látogassák az orvosi rendelést, ne menjenek közösségbe sem, hívják telefonon a háziorvost. Légúti, influenzaszerű megbetegedés esetén NE MENJEN BE SENKI AZ ORVOSI RENDELŐBE! Amennyiben tüneteket észlel magán, telefonon egyeztessen a háziorvossal. A háziorvosi rendelő várójában lehetőség szerint, időjárástól függően csak 1 fő tartózkodjon. Kérjük a rendelésre az épület előtt, eső esetén a posta előterében várakozzanak.

Aki külföldről érkezett haza, vagy családtagja érintett, kérjük, NE JÖJJÖN AZ ORVOSI RENDELŐBE, telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával.

  1. A Balatonudvari települési kultúrház, könyvtár, galéria és konditerem 2020. március 16. napjától bezárásra kerül határozatlan időtartamra, a programok szintén ezen időtartam alatt felfüggesztésre kerültek.
  2. Házi karantén: Nyomatékosan felhívjuk a korlátozó intézkedések alá vont területekről hazaérkezőket, hogy ÖNKÉNT vonuljanak karanténba, valamint felhívjuk a hozzátartozók figyelmét is, hogy amennyiben egy légtérben tartózkodott a külföldről hazaérkező rokonokkal, ők is vállalják a karantént, és vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzati kirendeltséggel és a háziorvossal, hogy ellátásukat meg tudjuk oldani. Aki önkéntes vagy hatósági karantén alá kerül, jelentkezzen háziorvosánál a táppénz ügyintézés végett is.

A HIVATALOS KORMÁNYZATI INFORMÁCIÓKAT KIZÁRÓLAG A

https://koronavirus.gov.hu 

 INTERNET ELÉRHETŐSÉGEN KÖVESSÉK NYOMON.

 

ORSZÁGOS TÁJÉKOZTATÓ TELEFONSZÁMOK AZ ALÁBBIAK:
06-80-277-455  és 06-80-277-456

 

Balatonudvari, 2020-03-16

SZABÓ LÁSZLÓ
POLGÁRMESTER