Tájékoztatás

13
jún
2023
Kategória: Tájékoztatás

Tájékoztatás a kedvezményes strandbérlethez szükséges Adóigazolási kérelemről

 

Tisztelt Strandlátogatók, Tisztelt nyaraló Tulajdonosok!

Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018. (V. 11.) A települési strandok rendjéről és a strandi jegyárakról szóló önkormányzati rendeletének 8.§ 6a) bekezdése kimondja, hogy a Balatonudvari nyaraló tulajdonosok és közeli hozzátartozói részére váltható kedvezményes szezon bérletre való jogosultságot a strandpénztárnál kell igazolni. A jogosultságot az önkormányzati adóhatóság által kiállított építményadó tartozás mentességéről kiállított igazolással kell igazolni.

A fenti jogszabályhely érvényes a 2023. évi strandszezonra. Az önkormányzati adóhatóságnál a szükséges adóigazolást egy erre rendszeresített formanyomtatványon tudják igényelni, melyet pontosan kitöltve kell visszajuttatni az adóhatóság részére. A kérelem benyújtható postai úton, e-mailben, személyesen és hivatali kapun keresztül is. Az elkészült adóigazolást az adóhatóság ügyintézője a hivatal ügyfélfogadási idejében személyesen is ki tudja adni, de postai úton, e-mailben és ügyfélkapura is kérhető. Az átvétel módját a formanyomtatványon kell jelölni.

Az adóigazolás kiállítására az adóhatóság ügyintézőjének 8 munkanap áll a rendelkezésére, így kérem, időben gondoskodjanak a kérelem benyújtásáról.

A kiállított igazolást a strandpénztárnál kell bemutatni papír alapon, vagy bármilyen okos-eszközön elektronikus formában a kedvezményes szezonbérlet kiváltásakor.

Amennyiben kérdésük, észrevételük van az adóigazolással kapcsolatban, úgy ügyfélfogadási időben (Hétfőn 8-16 óráig, Szerdán 8-16 óráig, Pénteken 8-12 óráig) tehetik meg személyesen a Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatonudvari Kirendeltségén (8242 Balatonudvari Ady Endre utca 16. szám), vagy telefonon a 87/449-266/13-as melléken Darvalics Edina adóügyi ügyintézőnél.

Balatonudvari, 2023. május 15.                     Percze Tünde jegyző nevében és megbízásából:

 

Vas Veronika

kirendeltségvezető

 

Csatolmány: Adatlap letöltése

Megszakítás